Nincsen hozzászólás

Dobogós helyezések a szezon első ranglistaversenyéről

Az idei szezon első duatlon ranglistaversenyén vettünk részt. Újszilváson, a Tavaszi Fergeteg duatlon versenyen kilenc utánpótláskorú sportolónk állt rajthoz. Az Alba triatlonos gyerkőcök pedig remekül szerepeltek, hiszen Várnai Dávid személyében egyéniben, míg az újonc 2-es kategóriában csapatban is állt albás versenyző a dobogón.

 

2019-ben Dunaújvárosban már jó néhányan rajthoz álltak egy duatlon versenyen, viszont az első ranglistaverseny mindig más. A Pest megyei Újszilvás adott otthont az első ilyen jellegű megmérettetésnek, melyen klubunk kilenc ifjú triatlonista képviselte. Az első rajtokhoz rögtön négy Alba triatlonos áll oda, a gyermek korcsoport indulóira 2km futás után 8km kerékpározás várt, majd a végén újabb 1km futás. A fiúk mezőnyében Ganesz Ádám az igen előkelő 15. helyen ért célba, hatalmas hajrát bemutatva közvetlenül mögötte, a 16. pozícióban haladt át a célvonalon Szekfű Viktor. A lányoknál Lédeczi Lotti nagyszerű versenyzést bemutatva a legjobb tíz közé is beverekedte magát, és lett kilencedik, míg Német-Bucsi Boglárka a népes mezőnyben a 31. helyen zárt.

 

 

A serdülőkre 3km futás, 12km kerékpározás, és 1,5km futás várt a Tavaszi Fergeteg duatlon versenyen. Lédeczi Péter a győztes mögötti háromfős bolyban haladt, az utolsó futásra is együtt indultak, Peti nagyon küzdött, és végül a dobogóról ugyan lemaradt, a célban elégedetten csapott a magasba. Taktikusan versenyzett a lányok mezőnyében Várnai Dóra is, akinek első ránézésre szintén sikerült a kerékpározásra egy bolyt kifognia, a célban azonban Dóri elmondta, nem nagyon akart „dolgozni” senki. Várnai Dóri is a legjobb tízben zárt: hetedik lett.

 

 

Délutánig kellett várni az újoncok versenyére, de Alba triatlonos szempontból mindenképpen megérte! Az újonc 2-es korcsoportnak 1km kellett futnia, 4-et bicikliznie, és végül 500 méter futnia. Várnai Dávid szinte egy-levegővel tolta le a távot, és lett harmadik, ezzel pedig megszerezte klubunk idei első dobogós helyezését ranglista versenyen. Csapatban pedig Német-Bucsi Áronnal (13.helyezés), és az első versenyén induló Sörös Bencével (18.) kiegészülve ezüstérmet szerzett az Alba Triatlon SE triója.

Hozzászólások lezárva.