Nincsen hozzászólás

Sikerek itthonról és Európából

Klubunk sportolói itthon és külföldön is rajthoz álltak a hétvégén, és ahogy megszokhattuk már: sehol sem vallottak szégyent. Utánpótlás versenyzőink Ajkáról hoztak értékes dobogós helyezéseket, Erdélyi Dani Emilia Romagnában lett negyedik, és kvalifikálta magát a jövő évi középtávú vb-re.

A hétvégén az olaszországi Emilia Romagna városában rendeztek rangos Ironman versenyt. Az Alba Triatlon SE sportolója, Erdélyi Dániel középtávon állt rajthoz, korcsoportjában negyedik helyen zárt, ezzel pedig jogot szerzett arra, hogy képviselje hazánkat, és klubunkat a jövő évi, Új-zélandi világbajnokságon. Apropó világbajnokság! Dani a hétvégén utazik Hawaii-ra, hogy ott rész vegyen az Ironman világbajnokságon. A legendás versenyt október 12-én rendezik!

Lukács Levente Szlovéniában az Ironman 70.3-as versenyen szintén középtávon állt rajthoz, nem sokon múlt Levinek sem a dobogó: korosztályában ötödik lett.

 

A dobogó viszont összejött Várnai Dávidnak és Lédeczi Péternek is vasárnap. Az Ajkai verseny az év utolsó duatlon ranglista versenye volt, sportolóink pedig ezúttal is értékes pontokat gyűjtöttek. Várnai Dave az újoncok között lett második, míg Lédeczi Peti a serdülők között harmadik. A TOP10-be még a szintén serdülő Várnai Dóri fért be, aki hetedik helyen zárt. De nagyon örömteli, hogy ezúttal is több „újoncot” avattunk, gratulálunk az első versenyüket teljesítőknek is! Ajka pedig nem csak a gyerkőcök szép eredményeiről marad emlékezetes, hosszú idő után ismét rajthoz állt Lengyel Zsófi paratriatlonistánk, aki egy ezüstéremmel jelezte: van helye a sportágban. Bízunk benne, ez a visszatérés egy hosszú, eredményes út kezdete!

Hozzászólások lezárva.