Az Alba Triatlon és Szabadidő Sportegyesület 2016 tavaszán alakult Székesfehérváron azzal a céllal, hogy összefogja az úszás, kerékpár, és a futás kedvelőit, illetve megismertesse a sportágat a gyermekek körében is, és elindítsa utánpótlás nevelését a triatlon sportágban.

Az első hónapokban négy gyermek, és kilenc felnőtt sportoló kezdte meg a felkészülését az egyesület kötelékében, egy fő edző irányítása alatt. Többek között a sorozatos nyári táboroknak köszönhetően immár közel negyven főt számlál gyermek csapatunk, felnőtt bázisunk pedig közel harmincöt versenyzőből áll. Tevékenységi körünk közben úszásoktatással, és kerékpáros szakosztállyal bővült. Ezzel párhuzamosan kollégáink száma is gyarapodott: a 2018-19-es alapozó időszaknak már öt edzővel vágtunk neki.

Versenyzőink számos országos bajnoki címet szereztek duatlon, triatlon sportágakban egyaránt. Elit versenyzőinknek köszönhetően az Alba Triatlon SE a nemzetközi vérkeringésbe is bekerült: Dévay Márk és Zsombor több világversenyen (világ-, és Európa-bajnokságok) képviselte sikerrel egyesületünket, és Székesfehérvárt 2018-ban. Klubunk megalakulásakor fontos célként tűzte ki a sérült sportolók, gyerekek integrációját, Lengyel Zsófia révén pedig a paratrtiatlon sportágban szintén nemzetközi eredményekkel büszkélkedhetünk.

Négy saját, nemzetközi rendezvénnyel is büszkélkedhetünk! 2018-ban két-két futó-, illetve triatlonversenyt rendeztünk, ezek közül a székesfehérvári Sprint triatlon Európa-kupa a legrangosabb eseményünk.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Az Alba Triatlon és Szabadidő Sportegyesület Alapszabálya